суботу, 6 жовтня 2012 р.

Marco Giovenale “glyphs (and) encyclopaedia”


Marco Giovenale - авангардний італійський поет, що відомий своїми роботами далеко поза межами своєї батьківщини і є одним з найкращих сучасних поетів, що працює в техніці асемічного письма.
За звичай я не коментую арт проекти що відбуваються в галереї, проте, це напевно перша в Україні виставка асемічної поезії і асемічного письма загалом. У нас навіть порядного тлумачення цьому явищу не знайдеш.
Термін асемії потрібно шукати в медичній психології, саме звідси відсутність вживання слів і нездатність сприймати будь-які з відомих символів і знаків. Характеризується  втратою здатності до звичного читання, що дозволяє асемічним поетам створювати свою мову (або відображати ще не пізнану) і свою поезію. Хоча будь яке письмо це своєрідна знакова система, діапазон цієї поезії, як будь якої авангардної практики захоплює своєю можливістю відкриття нового. Нових світів, мов, вимірів. Поезія-лабораторія.  
Представлений проект Марко Джіовенале поділений на окремі серій, це десять робіт “glyphs” 2011-12 рр. та сім робіт із серії “encyclopaedia”, п’ять “sibyls” та шість асемічних п’єс з проекту "draft 222".


















Немає коментарів:

Дописати коментар