неділю, 20 листопада 2022 р.

Перлюстрація (по есбеушному)



Глава третя "НЮАНСИ"

В главі "Нюанси" ми досліджуємо безпосередній вплив непогашення кореспонденції на "коригування" творчої діяльності мейл-артиста.

В мистецтві мейл-арт поштова листівка або конверт, оформлена тим чи іншим художником передбачає погашеня поштовим штемпелем країни з якої надсилається кореспонденція.Поштовий штамп в цьому випадку відіграє роль не лише як елемент оздоблення або фіксації дати відправки але також й історичним фактом, уособленням держави, що вона існує в даний час і в даному місці. Штампування або не штампування тих чи інших конвертів працівниками пошти не може бути не свідомим, вибірковим або по іншому дискримінаційним.
Дискримінаційним судячи з дій укрпошти може бути лише те, що визначено як підозріле або вороже, що не корелюється з нормами життя та розвитку держави або ж діяльністю людини в цій державі.

Таким чином відсутність штампування вашої кореспонденції підпадає під декілька означень – дискримінація, професійна та творча маргіналізація, результатом чого є ліквідація процесу (доведення чого-небудь до кінця з метою позбутись чогось).

Відсутність погашення кореспонденції  можна б списати на військову цензуру (1) проте, власний досвід пересилання мейл-арту показує що війна тут ні до чого.
Процес «нештампування»  був опробований товаріщамина кореспонденції яку я відправляв в межах Львова.
Декілька років штампували за правилами поштових відправлень, а потім все що я надсилав почало приходити без поштового штампу, останіх рік-два. Такий підхід з часом дав свій результат – я відмовився надсилати відкритки оскільки це втратило свій сенс. Якщо такий підхід працює на міцевому рівні чому б цей інструментарій не спробувати на міжнародній кореспонденції, і спробували (2).
Чудово винайдений вузько направлений підхід «нештампування» і ваша переписка стає нецікавою, ви зневіруюютесь, процес втрачає свій сенс і мету, як наслідок есбеушна ціль досягнута.

Щоби марка не використовувалась повторно (кліент має втрачати на процесі а не економити), дбайливі руки есбеушного человечка  можуть перекреслити її або помалювати кульковою ручкою, таким чином вряди-годи висвітлюючи себе і ще раз  нагадуючи нам хто над цим працює.

P.S.
1. укрпоштою вирішено припинити погашення художніх  літерних марок «Z» (відповідають номіналу один долар – поштова картка), та літерних марок «V».
2. Заради чистоти наукового експерименту потрібно зазначити, що усі відправлення які потім були непогашені надсилались з  Головного відділеня Укрпошти у Львові яке знаходиться на вул Словацького 1. Судячи по діях головного львівського відділення укрпошти такої держави як Україна для них вже не існує, є лише бізнес на  продажі військових і патріотичних  марок і конвертів, та чудові спецпогашення одного дня.
3. Для ілюстрації нюансів” використано поштову марку з відкритки надісланої в Німеччину і марку з конверта надісланого в Бразилію (і це далеко не весь ілюстративний матеріал).







Немає коментарів:

Дописати коментар